VIDEO: Prosvjed 'Stop nasilju nad djecom i očevima'

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji. U povodu toga Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo na Trgu svetog Marka u Zagrebu održala je prosvjed nazvan "Stop nasilju nad djecom i očevima". Prosvjedom žele upozoriti na uskraćivanje prava djece na oba roditelja nakon prekida bračne ili izvanbračne zajednice. Također, kako ističu, žele upozoriti i na to da institucije, posebno centri za socijalnu skrb i sudovi šikaniraju očeve.

Na trgu ispred Hrvatskog sabora i Vlade okupilo se desetak članova udruge s transparentima kojima su upozorili na sustavnu diskriminaciju očeva pred pojedinim centrima za socijalnu skrb i sudovima u procesima razvoda braka.
Među porukama je bila i ona da je "rastava braka postala vrlo unosan biznis u kojemu su djeca moneta", a tajnica udruge Melita Požgaj nada se da će poruke na transparentima pokazati odgovornima ono što tišti očeve.

Nadamo se da će to vidjeti i institucije, kazali su članovi udruge nezadovoljni što im se na prosvjed nije odazvao nitko od saborskih zastupnika ni nadležnih ministarstava, iako su im pozivi bili na vrijeme upućeni.

Ocijeni članak

Prosječna ocjena: 5 Broj ocjena: 5