Lupinov drveni svijet

Ispred Lupinova fotoaparata prodefilirale su mnoge manekenke, pjevačice, glumice, mnoge svjetske zvijezde show biznisa i to su uglavnom prizori na kakve smo u njegovim radovima naviknuli.

Sad su fotostudija zamijenile bravarske i stolarske radionice u kojima je Lupino stvorio neki drugi svijet. U Noći muzeja zadarska je publika mogla vidjeti i njegov namještaj.

Za ovo što sad radi, novac mu je itekako potreban. U ovoj stolarskoj radionici neprocjenjivo je bogatstvo. I to u višestoljetnom hrastu koji se obrađuje.

Na zidu njegov kalendar s golišavim ljepoticama, a u rukama križ. Lupino spaja nespojivo. Kaže, sve je to za njega umjetnost. Dosad je izradio stotinjak drvenih križeva. Nastali su kao odgovor na patnju i bol teško oboljele djece koje je fotografirao u Klaićevoj bolnici.

Iz stolarske radionice put ga vodi u bravarsku i obratno. To je uglavnom svakodnevni put koji prijeđe na obroncima Zagreba, stvarajući svoje eksponate. Okvire  za slike, fotografije ili zrcala. Ili, pak, ove sklupture od željeza.

Neki od uradaka svoje će  mjesto naći u muzejima s kojima Lupino pregovara. Priprema i veliku izložbu u New Yorku, o kojoj još ne želi mnogo govoriti, ali se za nju intenzivno sprema. S nevjerojatnom energijom, idejama i voljom Lupino stvara čuda.

Za neke kritičare to je, možda, tek njegov izlet u nepoznato, ali njega to previše ne dira. Već je odavno svoj potpis unovčio, sad je, kaže, vrijeme za hobi!