Pero Kovačević - prva žrtva prosvjeda

Prva politička žrtva sudjelovanja na prosvjedima je Pero Kovačević. Jednoglasnom odlukom predsjedništva njegova ga je stranka - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević - suspendirala sa svih stranačkih dužnosti na 90 dana. Istup Pere Kovačevića smatra se njegovim osobnim stajalištem, a ne strankinim. Kovačević, pak, tvrdi da je on sam izašao iz stranke, i to prije tjedan dana, jer su mu zamjerili što je došao na skup branitelja te što je upozoravao na kriminal u TDZ-u i tvrtki Pastor.

Kovačević: Stranku sam napustio prije osam dana

Još prije osam dana sam obavijestio predsjednicu (Ružu Tomašić) da izlazim iz stranke jer se ne slažem s politikom koju stranka provodi, a koja se kosi s njenim programom, priopćio je večeras Pero Kovačević. Istaknuo je kako ne može biti u stranci i surađivati s onima koji mu ne dopuštaju da misli i postupa po svojoj savjesti.

Kao moj krimen su naveli podnošenje prijava protiv kriminala i korupcije u gradu Zagrebu, protiv pljačke u pretvorbi i privatizaciji u slučaju Pastora i TDZ-a, sudjelovanje na prosvjedu branitelja te na jučerašnjem zagrebačkom prosvjedu protiv Vlade i moje pismo 'potpore' Kosor. Stranka me kažnjava što postupam kao 'slobodan strijelac', a ja sam samo radio ono što stranka u svome programu zastupa - sankcioniranje pljačke u pretvorbi i privatizaciji te borba protiv korupcije i kriminala, stoji u priopćenju.

Tvrdi da je u jučerašnjem prosvjedu na zagrebačkim ulicama sudjelovao jer prosvjednici nisu nikakvi anarhisti, nego nezadovoljni građani kojima je voda došla do grla i mladi ljudi bez perspektive koji žele bolju budućnost, a nju ne vide uz ovu Vladu. Borio sam se, borim se i borit ću se uvijek za svoje građane i protiv svega što ne valja u ovoj državi, a toga je previše. Ostajem svoj i borim se za ono u što vjerujem, zaključuje Kovačević u priopćenju.