Građani spas vide u Rohatinskom

Prema rezultatima ankete koju je HTV proveo u suradnji s agencijom Hendal, SDP u ovom trenutku uživa potporu 16,2% birača, a HDZ 6,8%. Slijede HNS s 3,3% i Milan Bandić s 3% potpore birača. Anketa je provedena na nacionalno reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika.

Mnogo je onih koji ne znaju za koga bi glasovali i koji neće izaći na izbore, više od 58%. Čak 33,7% građana smatra da bi nas guverner HNB-a Željko Rohatinski mogao izvući iz krize. Daleko iza njega su šef oporbe Zoran Milanović s 5,3% i premijerka Jadranka Kosor s 5% potpore.

Rohatinski: Uvjerenje da pojedinac može izvući zemlju upozorenje je svim institucijama

Na pitanje tko može zemlju izvući iz krize, dakle tko bi bio premijer da se pita građane odgovor u anketi prije mjesec dana bio je isti - guverner HNB-a Željko Rohatinski. Stoga ponovno kruže nagađanja oko političkog angažmana guvernera Rohatinskog, odnosno da bi se mogao pojaviti na listi HSLS-a. No sve to guverner je demantirao.

Kako su građani ocijenili aktualnu premijerku Jadranku Kosor i pretendenta na njezino mjesto Zorana Milanovića, komentare iz HDZ-a i SDP-a te hoće li se guverner Rohatinski ipak uključiti u politiku, pogledajte u Dnevniku.

Također u videoprilogu pogledajte što hrvatska javnost misli o tome tko može zemlju izvući iz krize, tko će biti kriv ako pregovori s Europskom unijom ne budu dovršeni do lipnja te kakva su očekivanja građana o presudi trojici hrvatskih generala u Haagu.