Vukovarski Uskrs u Zagrebu

U šatoru na središnjem zagrebačkom trgu otvoren je uskrsni sajam branitelja pod nazivom Vukovarski Uskrs u Zagrebu na kojemu će građanima do 14. travnja tradicionalne proizvode iz seoskih gospodarstava ponuditi 82 izlagača - hrvatski branitelji, stradalnici iz Domovinskog rata i braniteljske zadruge iz cijele Hrvatske.

Izaslanik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti državni tajnik Zoran Komar okupljene je pozdravio u ime ministra Tomislava Ivića te poručio kako nikad ne treba zaboraviti da je Zagreb danas to što jest zahvaljujući Vukovaru - glavni grad slobodne, samostalne i neovisne države Hrvatske. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je okupljene da velikim pljeskom pozdrave sve hrvatske branitelje, a posebno one koji su u Haagu, te potom i Vukovarce koji su se, kako je rekao, u dva sata jutros digli i došli u Zagreb. Zahvalio je predsjedniku Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damiru Jašareviću i udruzi što već treću godinu organiziraju sajam.

Jašarević je rekao da je na sajmu 82 izlagača, od toga više od pola iz Slavonije i Srijema, te da će Zagrepčani i njihovi gosti moći kupiti tradicionalne nošnje i rukotvorine i hrvatske specijalitete kao što su suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, med i vino. Na sajmu će na likovnoj radionici djeca iz 13 zagrebačkih osnovnih škola izrađivati pisanice. Istaknuo je da na sajmu imaju devet humanitarnih štandova i sav prikupljen novac u rujnu će biti darovan za kupnju inkubatora za dječji odjel bolnice u Vukovaru.

Rekao je kako im je želja da svake godine na sajmu imaju drugu županiju ili grad kao partnera.