Tjedan dobre knjige

Sto knjižara, 30 gradova i jedna knjiga na dar - to su samo neke brojke koje ilustriraju bogati program prvoga Tjedna dobre knjige, koji će sljedećih sedam dana zabaviti iskusne čitatelje, ali i privlačiti i educirati novu publiku.

Manifestaciju je pokrenula Udruga za zaštitu prava nakladnika Zana, a obuhvatit će više od 50 događaja, među kojima je i maratonsko čitanje naglas, akcija "S knjigom na kavu" te književni "buvljaci".

Na svečanom otvorenju u zagrebačkom kinu Europi predstavljena je knjiga na dar, koja donosi kratke priče o putovanjima 18 hrvatskih autora. Na predstavljanju knjige "Blizine, nigdine i fritule" održane u Kinu Europa u Zagrebu sudjelovali su: Rade Jarak, Dora Kinert Bučan, Marinko Koščec, Julijana Matanović, Tahir Mujičić, Zrinka Pavlić, Boris Perić, Edo Popović, Roman Simić Bodrožić, Marina Šur Puhlovski, autori; Jadranka Pintarić, urednica; Hrvoje Šalković, ambasador teme Tjedna; Marina Kralj Vidačak, predstavnica Udruge za zaštitu prava nakladnika ZANA; te Zdenka Cold i Vlatka Jeh.