Odlazak Servantesa: Umro Ivica Vidović

Umro je Ivica Vidović. Preminuo je u Zagrebu u 72. godini nakon teške bolesti zbog koje je dugo ležao u bolnici Rebro. Servantes je otišao u neko drugo malo misto...

Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu. Diplomirao je 1963. na Kazališnoj akademiji u Zagrebu. Prvi angažman imao je u zagrebačkom  HNK, a poslije je bio član i drugih kazališta, kao što su Gavella, Teatar ITD i splitski HNK.
U početku se isticao u modernom repertoaru, za što je višestruko nagrađivan kao jedan od najistaknutijih filmskih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u 70-e godine prošloga stoljeća. Starijoj publici poznat je po ulozi Tončija Servantesa u seriji "Naše malo misto" te po ulozi Očalinka u "Velom mistu", a mlađi ga pamte iz humoristične TV serije "Naša mala klinika".

Godine 1996. odlukom predsjednika Republike odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, a 2005. dobio je godišnju Nagradu "Fabijan Šovagović", koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja glumcu čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskoga filma.

Sa suprugom Gordanom Gadžić 1998. osniva kazališnu družinu Teatar Rugantino, u kojoj je bio glumac, umjetnički direktor i redatelj.