Irena Škorić prva u Houstonu

Kratki igrani film "9.ožujak" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je prvu, platinastu nagradu na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu koji je održan od 8 do 17. travnja u Houstonu, a film Scenarij za običan život dobio je zlatnu nagradu za dramu prema originalnom scenariju. Filmovi su nagrađeni na 44. izdanju festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu.

Tijekom godina na Worldfestu mnogi danas poznati redatelji su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Cohen, Brian De Palma, priopćila je danas autorica nagrađenih filmova Irena Škorić.

U kratkim crtama ona sadržaj kratkog igranog filma "9. ožujak" opisuje - "Jedan kadar. Dva tijela. I prekinuti seks. Film u kojem su lica i glasovi u off-u, a protagonist je razgolićeno meso Nje i Njega, tog devetog ožujka, u usputnoj vezi i usputnoj prevari.

Taj domaći erotski u boji premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pula film festivalu, gdje je osvojio nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA). Film je također dobio i nagradu za najbolji kratki igrani film na međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi.