17 besplatnih predstava za djecu

U doba recesije još jedan besplatan kulturni prijedlog za školarke i školarce: od danas do 1. svibnja Gradsko kazalište Žar ptica organizira Naj, naj, naj festival. Taj međunarodni kazališni festival djeci i njihovim roditeljima tijekom proljetnih praznika besplatno nudi čak 17 predstava. 

Festival već jedanaestu godinu zaredom tijekom praznika djeci daruje najbolje predstave iz Hrvatske i svijeta. U konkurenciji 11. festivala su i dvije najveće nacionalne kazališne kuće, zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište, koje sudjeluje s operom za djecu Vještica Hillary ide u operu, te Talijanska drama Hrvatskoga narodnog kazlišta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, s predstavom Somewhere City.

Na festivalu će sudjelovati, među ostalim, kazalište Žar ptica s predstavom Družba Pere Kvržica, kazalište Trešnja s predstavom Veli Jože, Kazalište mladih Split s predstavom Mačak s onoga svijeta, Dječje kazalište Dubrava s predstavom Matilda, ZKM s predstavom Ružno pače te Kazalište Mala scena s predstavom Ana i Mia.

U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju kazališne grupe iz Njemačke (Consol Theater), Italije (LTDance Project), Slovenije (Drama SNG Maribor i Mini Teater Ljubljana) i Japana.

U šest festivalskih dana ljubitelji kazališta, mali i veliki, uživat će u najboljim, najnovijim i najzanimljivijim predstavama.

Ovogodišnji festival posvećen je japanskoj djeci.