Kutjevo ugostilo novinarski kotlić

Grad Kutjevo po prvi je put ugostilo jedno od natjecanja „Novinarskog kotlića“, manifestacije koja postoji već jedanaest godina. Krajem 2000. godine, novinar HRT Radio Rijeke Vladimir Jurić u zaštićenom je krajoliku Kamačnik pored Vrbovskog u Gorskom kotaru organizirao 1. Prvenstvo turističkih novinara Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću. Sljedeće godine natjecanje se održava pod nazivom 2. Prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. Od 2002. godine, organizaciju preuzima agencija Primorsko jedro u vlasništvu Vladimira Jurića, a te se godine po prvi put odrzava i 1. Prvenstvo Europe u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. Do sada je održano 10 prvenstva Hrvatske i 8 europskih natjecanja. Uz to, posljednjih sedam godina agencija Primorsko jedro, kao uvod u sezonu,  organizira otvorene kupove Hrvatske u kuhanju ribljeg parikaša i brudeta, a kao zatvaranje sezone, posljednje četiri godine i Superkup Hrvatske.

Kutjevo je ugostilo Kvalifikacije III za 11. Prvenstvo Hrvatske, s kojeg je 8 prvoplasiranih ekipa izborilo nastup na državnom prvenstvu, koje se krajem kolovoza održava u Gospiću.

Na kvalifikacijama su nastupile novinarske ekipe iz svih dijelova Hrvatske. Radio Baranja iz Belog Manastira, HRT Radio Osijek, Novi List iz Rijeke, Super radio iz Čazme, Meterolozi iz Zagreba, Radio Đakovo, Radio Našice, Večernji list iz Zagreba, Hrvatski radio 2. program – Sunčani sat, Radio Glas Podravine (pobjednici natjecanja), Požeška kronika, Županijski radio Požega i Radio Valis Aurea, portal Osijek-online, Vjesnik dopisništvo Rijeka.
Kako su neki od natjecatelja već osigurali plasman na državno natjecanje sudjelovanjem na ovim kvalifikacijama u ring su "uskočili" i svi ostali kutjevački kuhari lovačkoga gulaša.
Cilj novinarskih druženja je turistička promocija mjesta i gradova koji su domaćini „novinarskih kotlića“.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić. Grad Kutjevo i Turistička zajednica Kutjeva potrudili su se kao dobri domaćini uz pomoć nekoliko sponzora osigurati sve što je potrebno za organizaciju ovog natjecanja. Novinarima koji su prvi put posjetili Kutjevo posebno su bili zanimljivi obilasci triju najvećih podruma u kutjevačkom vinogorju- vinarije Enjingi, Krauthaker i Kutjevo d.d.

Nakon zatvaranja natjecanja suroganizator Radio Osijek organizirao je i posebnu emisiju "Ritam šokadije" u kojoj su gostovale djevojke iz tamburaškog sastava Garavuše, a predstavljena je i bogata turistička i kulturna ponuda tog dijela Zlatne doline.

11. Prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare
Kvalifikacije  III
Kutjevo, 08. svibnja 2011.

ORGANIZATORI: Grad Kutjevo i HRT Radio Osijek

 Generalni sponzor:
LIMARIJA SEBASTIJAN

Generalni pokrovitelj:
 MINISTARSTVO TURIZMA REPUBLIKE HRVATSKE

ZLATNI SPONZORI:
 HYPO GROUP ALPE ADRIA  
STEINER TELEKOMUNIKACIJE
ZLATNA VRBNIČKA ŽLAHTINA
HOTEL JASTREB
AQUASUB
STARI PODRUM
 TERME OLIMIA
MERING

Srebrni sponzori:
Villa Kapetanović, restoran Lavrus Opatija