Završio VAFI

Nakon odgledanih 300 minuta animiranih filmova, žiri Drugog međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin (VAFI) je u kategoriji Mini, statuu Vafi i diplomu dodijelio animiranom filmu Ludara Sare Pongračić iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina.

U kategoriji Midi, statuu Vafi i diplomu dobila je grupa autora iz Velike Britanije za animirani film Can you teach a worm to tango? (Može li se crva naučiti plesati tango?) Stogursey Primary School iz Bridgetowna, a u kategoriji Maxi animirani film 1000 ždralova Jane Fantov i Stelle Hartman iz zaprešićkog Foto kino video kluba.

Predsjednik žirija Dan Bennet istaknuo je da je na VAFI-ju vidio mnogo prekrasnih i kvalitetnih animiranih filmova različitih stilova te da Festival na najbolji način predstavlja stvaralaštvo djece i mladih, što je izvrsno za budućnost animacije.

Na VAFI je bilo prijavljeno 145 filmova iz 20 zemalja, a u službenoj konkurenciji prikazano je 87. Autori su im djeca i mladi do 18 godina, koji su se natjecali u tri kategorije: Mini, Midi i Maxi. U svakoj kategoriji dodijeljene su jedna prva nagrada - statua Vafi i diploma te po četiri ravnopravne druge nagrade - diplome, prenosi Hina.