18. festival malih scena

Od 3. do 8. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u HNK "Ivana pl. Zajca" te u Galeriji Kortil održava se 18. Međunarodni festival malih scena.
Umjetnički direktor festivala je Nenad Šegvić, a izbornica programa Željka Turčinović. Program sadržava osam predstava: tu su Krležina Gospoda Glembajevi redatelja Jagoša Markovića, u izvedbi Ateljea 212 iz Beograda, adaptacija Moliereova Don Juana u izvedbi Crnogorskoga narodnog pozorišta iz Podgorice i režiji Ane Vukotić, predstava Zagrebačkog kazališta mladih Generacija 91.-95. redatelja Boruta Šeparovića, nastala po motivima romana J... sad hiljadu dinara Borisa Dežulovića.

U HKD-u na Sušaku se prikazuje i Euripidova satirska drama Kiklop redatelja Ivice Buljana, u izvedbi Scene Gorica iz Velike Gorice, te tragikomedija Drama o Mirjani i ovima oko nje mladoga dramskog pisca Ivora Martinića u režiji Ive Milošević i izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Galerija Kortil, koja se nalazi u sklopu HKD-a na Sušaku, ugostit će dvije predstave - scenski prikaz grčkog mita Homerove Odiseje - Odyssey Nira Paldija u produkciji londonskog kazališta Theatre ad Infinitum i Čovjek - kocka u režiji Viktora Bode, prema istoimenu romanu Lukea Rhineharta, u izvedbi Sputnik Shipping Company iz Budimpešte.

Predstava-bajka Život lude gruzijskog redatelja Davida Doiashvilija, u sklopu malih scena bit će ponovno prikazan u HNK-u Ivana pl. Zajca.

Prateći program uključuje izložbu kazališnih plakata slikara Zdravka Mićanovića i predstavljanje dvaju teatroloških izdanja teatrologa Darka Lukića: Kazalište u svom okruženju i Kazalište, kultura, tranzicija.