Slikarska kolonija u Vukovaru

U Vukovaru je počela Svjetska slikarska kolonija, jedno od uvodnih događanja Svjetskih umjetničkih igara koje će se u rujnu 2012. održati u Hrvatskoj.

Otvarajući Svjetsku slikarsku koloniju, na kojoj sudjeluje 17 uglednih slikara iz Europe te Egipta i Nigerije, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo naglasio je da će u idućih tjedan dana sudionici kolonije slikati u Vukovaru, a njihovi radovi javnosti biti predstavljeni u prostorima Radničkog doma 14. svibnja.

Svi radovi uglednih umjetnika ostat će u trajnu vlasništvu grada Vukovara i naći će svoje mjesto u Gradskom muzeju kad završi njegova obnova, istaknuo je Sabo. Dodao je da je to zasigurno najveće slikarsko-umjetničko okupljanje u Vukovaru te da će se slikarima pridružiti i više članova lokalne slikarske udruge.

Dobrodošlicu umjetnicima u Vukovaru zaželio je i hrvatsko-izraelski slikar Peter Weisz koji je i inicijator pokretanja Svjetskih umjetničkih igara koje bi se od 2012. trebale svake druge godine održavati u Hrvatskoj, a sudjelovale bi stotine umjetnika iz različitih umjetničkih područja.