Maškarin odbio ponuđenu nagodbu

Odvjetnica Miroslava Maškarina i njegove obitelji Ingrid Barić u raspravi na Općinskom sudu u Rijeci rekla je da je nagodba koju je ponudio riječki Klinički bolnički centar neuobičajeno niska i neprihvatljiva.

Objasnila je kako nisu protiv nagodbe, ali kako ponuđenu svotu treba uvećati zbog više razloga, posebice u dijelu za prilagodbu životnog prostora invalidnosti, te je najavila da će sudu dostaviti protuprijedlog nagodbe.

Miroslavu Maškarinu je u rutinskoj operaciji slijepog crijeva u riječkome KBC-u ozlijeđena trbušna aorta, zbog čega mu je amputirana noga. Operacija je izvedena 10. srpnja 2006., a obitelj tada 20-godišnjega Miroslava Maškarina zatražila je preko odvjetnika Ingrid i Miljenka Barića izvansudskom nagodbom odštetu od 13,705.000 kuna.

Vlada je u veljači ove godine izdala Upravnom vijeću KBC-a suglasnost za isplatu odštete od ukupno 2,4 milijuna kuna tužiteljima Miroslavu Maškarinu i članovima njegove obitelji ako prihvate sudsku nagodbu koju je predložila riječka bolnica.