UN pozvao na prekid vatre u Libiji

Ujedinjeni narodi pozvali su zaraćene strane u Libiji na prekid vatre. Dosadašnje borbe odnijele su tisuće života, a izbjeglo je više od 700.000 ljudi.

Iako Ujedinjeni narodi pozivaju na prestanak sukoba, zapovjedništvo NATO-a očito nije čulo za tu informaciju. Noćas i rano ujutro pokrenuta je jedna od dosad najjačih i najrazornijih zračnih akcija NATO-a u Libiji.


U raketiranju Tripolija ranjena djeca

Tripolijem su odjekivale eksplozije, a ciljevi su bile državne institucije, među kojima i zgrada vojne obavještajne agencije. Državna televizija pokazala je i oštećenja na obližnjoj bolnici. Libijski dužnosnici izvijestili su da je ozlijeđeno četvero djece, dvoje teško.

Stranim su novinarima pokazali bolnicu u Tripoliju sa staklima razbijenim u NATO-ovu napadu, u kojem je srušen obližnji telekomunikacijski toranj, te vladinu zgradu u kojoj je bilo visoko povjerenstvo za djecu, koja je također potpuno uništena.

Stara kolonijalna zgrada oštećena je u NATO-ovu napadu 30. travnja. Mjesto barem jedne eksplozije sugerira da je meta bila Gadafijeva rezidencija, rekao je jedan očevidac.

Istodobno, zračnu akciju iskoristili su pobunjenici kako bi napali Gadafijeve snage.