Tužitelj će odlučiti hoće li optužiti Čačića

Mađarska policija predala je tužiteljstvu slučaj hrvatskog političara Radimira Čačića koji je prošlog siječnja prouzročio kobnu nesreću na mađarskoj auto-cesti, rekli su dužnosnici lokalne policije mađarskoj novinskoj agenciji MTI.

Glasnogovornik policije Gabor Biro rekao je da je policijska istraga nesreće koja se dogodila na jugozapadu Mađarske 8. siječnja 2010. zaključena te da je dokumentacija poslana općinskom sudu u Kaposzvaru uz preporučenu optužbu.

Glavni okružni tužitelj Szilard Horvath rekao je da je njegov ured dobio policijsku dokumentaciju te da sada ima 30 dana da odluči hoće li podići optužnicu protiv predsjednika Hrvatske narodne stranke Čačića, javlja Hina.

Podsjetimo, Čačić je 8. siječnja 2010. na autocesti prema Budimpešti uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe poginule. Jedna je osoba umrla dan nakon nesreće a druga, starija žena, nešto kasnije. Gostujući u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva izjavio je da će prihvatiti kaznu koju mu odredi sud, pa čak i zatvor. Stvarna je kazna ona koju nosim sa sobom i to dosta teško, ustvrdio je.