Nakon boje i ciglom na HDZ

Predsjednica Vlada Jadranka Kosor osudila je bacanje cigle na središnjicu HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. O tome mora svoj posao obaviti policija. Tražim dakako istragu i pronalaženje krivca, jer je to klasični vandalski čin, i oštro kažnjavanje u skladu s hrvatskim zakonima, izjavila je premijerka prigodom otvaranja nove sportske dvorane u Šćitarjevu kod Velike Gorice.

Nepoznati je počinitelj jučer oko 15.15 bacio ciglu na staklenu površinu ulaznih vrata stranačkih prostorija. Prema policijskom izvješću, krhotine stakla lakše su ozlijedile 63-godišnjaka i 59-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena im je u KB-u Sestara milosrdnica.

U istražnom centru zagrebačkoga Županijskog suda koji je zaprimio policijsku obavijest o ovom događaju doznaje se da je jedan od ozlijeđenih bio slučajni prolaznik, a drugi stranački zaposlenik.

Neslužbeno se doznaje da policija traga za mladićem u dobi od oko 20 godina. Vandalski napad na središnjicu HDZ-a dogodio se i 4. ožujka, kada su ulazna vrata i pročelje te zgrade zaliveni crvenom uljanom bojom.