'Mladi su na prvome mjestu'

Na službenom otvorenju 57 milijuna kuna vrijednog objekta studentske prehrane, u sklopu kampusa Riječkog sveučilišta, predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je kako volje, novca i snage ne smije ponestajati kada su u pitanju objekti namijenjeni studentima i razvoju visokog školstva. Rektor Riječkog sveučilišta Pero Lučin poručio je kako Hrvatskoj trebaju moderna sveučilišta, a za to treba promijeniti i model upravljanja i model financiranja.

Premijerka je kazala da su u pregovorima za ulazak u Europsku uniju na prvome mjestu mladi. To je golem prostor u kojemu će, sigurna sam, naši mladi obrazovani ljudi i znanstvenici, ne samo pronalaziti prostor za napredovanje nego biti iznimno važna dodana vrijednost, kazala je premijerka.

Vlada je najveći investitor riječkog Kampusa. Kosor je najavila je da će riječki projekt nastaviti podupirati - idući je korak izgradnja studentskog smještaja. Na 7 tisuća četvornih metara zgrade za studentsku prehranu su blagovaonica, glavna kuhinja, u kojoj će se svaki dan spremati 4 i pol tisuće obroka, zatim slastičarnica i kavana, te garaža sa stotinu parkirališnih mjesta.