Glas Koncila obrušio se na medije

Mediji u Hrvatskoj objavili su neizmjerno mnogo priloga koji su u svojoj biti izrazito antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni, poručuje glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić. U komentaru pod nazivom Postupanja koja treba iskorijeniti Miklenić navodi se kako je većina medija u Hrvatskoj u rukama i pod kontrolom onih ideoloških i političkih snaga koje nikada na javnoj sceni nisu artikulirale svoj politički program, a iznutra kontroliraju mnoge segmente vlasti i društvenoga života.

Miklenić se pita i nisu li vjerodostojni autori u knjigama objavili imena nekih urednika i novinara koji su agenti stranih tajnih služba ili koji imaju poznata kodna imena KOS-a i Udbe? Nisu li baš ti prozvani autori ispisivali novinarske optužnice i kriminalizirali hrvatske generale, branitelje i prvoga hrvatskog predsjednika? Nisu li baš oni nabijali hrvatskom narodu kompleks genocidnosti i zločinaštva?

U komentaru se napominje mediji nisu slobodni dokle god - da bi dobili plaćene reklame - moraju prešućivati da najmoćniji ljudi u zemlji ne moraju plaćati sve poreze i doprinose, da zlorabe namjenska novčana sredstva iz državnoga proračuna i gutaju tzv. sitne ribe koje bi im mogle biti konkurencija.

Ne mogu biti slobodni mediji u Hrvatskoj dok ima vlasnika, urednika i novinara koji su na mig političkog ili ideološkog moćnika spremni svim medijskim sredstvima raspaliti protiv onoga u koga neki moćnik upre svoj prst ili čak dadne izvornu ili falsificiranu građu da se nekoga stavi na javni stup srama
, zaključuje se u komentaru.