Senator vidio Bin Ladena

Republikanski član Senatskog odbora za vojna pitanja James Inhofe pogledao je fotografije mrtvog Osame bin Ladena. Za CNN je izjavio da one, iako jezive, ne ostavljaju nikakvu sumnju da je čelnik Al-Qa'ide ubijen.

Inhofe je u razgovoru za CNN rekao da je vidio 15 fotografija, devet snimljenih na mjestu ubojstva u kući u Abotabadu, tri na palubi broda USS Vinsona s kojeg je Bin Ladenovo tijelo bačeno u more i tri starije fotografije za usporedbu. Senator je rekao da su najmanje dvije fotografije snimljene na brodu, pri pranju Bin Ladenova tijela, sasvim podobne za objavljivanje jer je na njima teroristički čelnik prepoznatljiv.

Pronađen Bin Ladenov dnevnik

Američke obavještajne službe proučavaju dnevnik pronađen u rezidenciji u kojoj je ubijen Osama bin Laden s njegovim bilješkama o budućim akcijama, rekao je jedan američki dužnosnik a prenosi France presse. Nije riječ o dnevniku osobnih misli ili emocija, dodao je, nego idejama.

Ne sadržava ništa o mjestima na koja je išao ili što je radio, dodao je izvor, umanjujući važnost otkrića u odnosu na zaplijenjena računala, tvrde diskove, DVD-e, memorijske kartice i materijal za snimanje. Ton Donilon, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika, rekao je u nedjelju da materijal zaplijenjen u akciji odgovara biblioteci manjeg sveučilišta.