Kupujmo hrvatsko

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i ove godine nastavlja akciju Kupujmo hrvatsko, kojoj se lani pridružila zajednička akcija Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore (HOK) Vrijedne ruke.

Akcija je počela u Čakovcu. Na središnjem gradskom Trgu Republike predstavljaju se 122 hrvatske tvtke od kojih je njih 20-ak iz Međimurja.

Kupovinom hrvatskih proizvoda novac ostaje u zemlji, osigurava se budućnost djece, njihovo školovanje, čuvaju se radna mjesta, mogu se isplatiti mirovine, plaćaju se porezi, a tvrtke mogu imati kapital za novo ulaganje i nove investicije, rekao je direktor Centra za kvalitetu pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Trpimir Župić. Naglasio je i da se kupovinom hrvatskih proizvoda pridonosi povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Akcijom Kupujmo hrvatsko, koja se provodi već 14 godina, HGK promovira kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, radi osvješćivanja važnosti kupnje takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Znak Hrvatska kvaliteta do sada je dobilo 235 proizvoda, a znak Izvorno hrvatsko ima 116 proizvoda. Akcija Vrijedne ruke promovira ljude koji svojim umijećem i znanjem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima.

Akcije će se ove godine održavati od svibnja do rujna u 21 hrvatskom gradu, počinju 14. svibnja u Čakovcu, završavaju 17. rujna u Zagrebu.