U kućama držali eksploziv i oružje

Protiv 53-godišnjaka i 29-godišnjaka s područja Našica, u čijim je domovima pronađena veća količina oružja i eksplozivnih naprava, Osječko-baranjska policijska uprava podnijet će kaznenu prijavu.

Tijekom sinoćnje pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni 53-godišnjak policijski su službenici uz ostalo pronašli revolver, pušku M-48 te više desetaka komada streljiva. U pretrazi kuće, koju također koristi osumnjičeni 53-godišnjak, pronađeno je i oduzeto više od 15 ručnih bombi, nekoliko komada improviziranih ručnih bombi, nekoliko tromblonskih mina i više od 2000 komada raznog streljiva.

Sinoć je obavljena pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni 29-godišnjak s područja Našica koji je predao policiji automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika, više stotina komada puščanog streljiva i nekoliko komada protuavionskog streljiva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da su 53-godišnjak i 29-godišnjak počinili kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, zbog čega će protiv počinitelja policija podnijeti kaznenu prijavu, navodi osječko-baranjska policija.