Otvoren medžlis u Zadru

Predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Ševko efendija Omerbašić u Zadru je svečano otvorio medžlis Islamske zajednice, u kojem će oko 1500 vjernika islamske vjeroispovijesti sa zadarskoga područja od danas održavati svoje vjerske obrede.

U nazočnosti velikoga broja vjernika, imama iz cijele Hrvatske, predstavnika lokalnih vlasti i Katoličke crkve okupljenima se obratio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, koji je istaknuo kako je ovo veliki i povijesni dan za zadarske muslimane.

Na realizaciji ovoga projekta, odnosno izgradnji ovog objekta, intenzivno se radilo više od pet godina. Evo i uspjeli smo. Posebno mi je drago što je islamski vjerski centar u Zadru dovršen u mome mandatu, istaknuo je muftija Ševko Omerbašić.

Ovo je poseban dan i za nas kršćane, katolike, jer i nas kršćane raduje vaša radost. Ne možemo ne biti velikodušni u toj radosti. Moramo znati da i drugi i drugačiji moraju imati svoje prostore i mjesta molitve. Svuda, pa i u Hrvatskoj i BiH, potrebno nam je puno više duhovnosti i dijaloga, poručio je fra Josip Sopta, provincijal zadarske franjevačke provincije sv. Jeronima, koji je završavajući svoje obraćanje izazvao posebno oduševljenje i pljesak okupljenih poručivši "selam alejkum", što na arapskom jeziku znači "neka je mir", prenosi Hina.