Međunarodni dan obitelji

Međunarodni je dan obitelji. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989., a u svijetu je prvi put obilježen 1994., koja je bila proglašena i Međunarodnom godinom obitelji, s namjerom da takva bude svaka deseta. Svrha je obilježavanja toga dana upozoriti javnost na važnost obitelji u društvu te potaknuti djelovanje u korist obitelji i poštovanja obiteljskog života, tradicije i običaja.

U povodu Međunarodnog dana obitelji Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti svake godine dodjeljuje priznanja za postizanje prijateljskog radnog okruženja za majke i obitelji. Ovogodišnji su dobitnici tvrtka Adax i Grad Sinj.

U Adaxu, dobitniku nagrade Tvrtka prijatelj obitelji, među zaposlenima je 72 posto žena, a 80 posto ih je na rukovodećim položajima. Ta tvrtka osigurava niz pogodnosti za povoljno radno okruženje.

Grad Sinj, dobitnik nagrade Lokalna zajednica prijatelj obitelji, izdvaja 13 milijuna kuna za promicanje obiteljske politike i ima razvijanu socijalnu politiku prema ugroženim obiteljima, rečeno je u Ministarstvu.