Čičak ponovno predsjednik HHO-a

Ivan Zvonimir Čičak ponovno je izabran za predsjednika Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO), izvijestila je ta nevladina organizacija. Na plenarnom godišnjem izbornom skupu članova HHO-a za rizničara je izabran akademik Vlatko Silobrčić, a za članove Izvršnog odbora Mladen Godek, Emil Havkić, Miljenko Mesić, Jusuf Šehanović i Ivica Vrkić.

Odbor je izabrao i tri nova člana. To su arhitekt i profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Nenad Fabijanić, profesor filozofije i književnosti, bivši dopisnik Reutersa te vlasnik poduzeća koje se bavi analizom i praćenjem medija Davor Huić te književnica Ivana Simić Bodrožić.

Od posljednjega godišnjeg izbornog skupa Odbor je održao osam plenarnih sjednica te 13 sjednica Izvršnog odbora. Objavljeno je 12 izjava Izvršnog odbora, četiri otvorena pisma, tri obavijesti iz ureda HHO-a, dva prijedloga za ocjenu ustavnosti zakona te poticaj Saboru za dopunu prijedloga Zakona o blagdanima, vezano uz 23. kolovoza, Europski dan sjećanja na žrtve fašizma i komunizma, navodi se u priopćenju.