I dalje se ne trguje dionicama Ine

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) danas je produljila privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine dok Hanfa ne odluči drukčije, ali ne dulje od kraja trgovinskog dana u petak, 20. svibnja. Od mađarskog MOL-a Hanfa očekuje očitovanja na podatke zatražene 9. svibnja i dokumente o načinu stjecanja dionica Ine.

Agencija je tada zatražila od MOL-a, putem punomoćnika odvjetničkog društva Žurić i Partneri, podatke i dokumente o načinu stjecanja dionica Ine, a koji naročito uključuju odluku uprave MOL-a o stjecanju dionica Ine, podatke o trećim osobama od kojih su dionice stjecane, preslike ugovora i druge dokumentacije iz koje je razvidna količina, cijena i način plaćanja predmetnih dionica, te podatke o svim skrbničkim računima na kojima MOL posredno ili neposredno drži dionice Ine, navodi se u obrazloženju rješenja kojim je Hanfa naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine.

Odvjetničko društvo Žurić i Partneri, kako se navodi, zaprimilo je taj zahtjev 9. svibnja, ali se do donošenja rješenja Hanfe još nije očitovalo. Ostavljeni rok za dostavu navedenog očitovanja istječe danas, 16. svibnja. Nakon njegova dostavljanja bit će potrebno određeno vrijeme u kojem će Agencija analizirati prikupljene informacije te će po objavljenoj analizi donijeti i odgovarajuću odluku o predmetnoj stvari, ističe se u obrazloženju rješenja koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi.