Za Kupsku tražimo povrat s kamatama

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Grad za urušavanje Kupske ulice nije kriv jer nije bio ni investitor ni izvođač. Stoga će gotovo tri milijuna kuna, koje je izdvojio za sanaciju ulice te smještaj stanara, pravnim putem tražiti natrag s kamatama.

Na pitanje može li Grad, s obzirom na tijek procesa izgubiti, Bandić je odgovorio da Grad neće izgubiti novac i da je istina spora, ali dostižna.

Nije želio komentirati nepravomoćnu odluku građanskog suda. Prema njoj su stanari urušene Kupske ulice, nakon četiri godine, izgubili sudski spor s HEP-om i Tehnikom o smetanju posjeda, jer nije dokazana uzročno-posljedična veza radova koje su izvodili i urušavanja te ulice 2007.

Bandić je najavio konferenciju za novinare u vezi s najavama pojeftinjenja parkiranja za kraj tjedna. Napomenuo je da se može očekivati produljenje trajanja parkiranja u prvoj i drugoj zoni te smanjenje cijena u određenoj zoni do 20%. Napravili smo reda u parkiranju u gradu Zagrebu i rezultat je mogućnost smanjenja cijena i više slobodnih mjesta, ustvrdio je Bandić.