Upozorenje o bombi u centru Londona

Britanska policija izvijestila je kako je primila upozorenje da je u središtu Londona podmetnuta bomba, dan prije povijesnoga posjeta britanske kraljice Elizabete Irskoj.

Prema medijskim izvješćima kodirano upozorenje stiglo je od republikanaca disidenata koji se protive sjevernoirskom mirovnom procesu. Prijetnja je stigla uoči prvog posjeta jednog britanskog monarha Irskoj u gotovo stotinu godina i tjedan dana prije državnog posjeta Londonu američkog predsjednika Baracka Obame.

Danas smo primili upozorenje o tome da je u središtu Londona podmetnuta bomba, no bez informacija o tome gdje je postavljena, stoji u priopćenju londonske policije, koja je stanovnicima glavnoga britanskog grada savjetovala da putuju na odredišta kao i obično, no da budu oprezni.

Policija je već bila izvijestila da je iz sigurnosnih razloga zatvoren Mall, široka avenija koja vodi prema kraljičinoj rezidenciji, Buckinghamskoj palači, no odbilli su otkriti zbog čega.

Militantne skupine koje se protive britanskoj kontroli nad Sjevernom Irskom, predstavljaju najveću opasnost tijekom četverodnevnog kraljičina posjeta Irskoj, koji će se realizirati uz iznimne mjere sigurnosti.