Iz Nacionala otišlo 30-ak radnika

Tridesetak zaposlenika napustilo je tjednik Nacional i NCL grupu te će pokrenuti vlastiti tjednik. Sada već bivši novinari i urednici Nacionala ističu kako su tu medijsku grupu napustili zbog nezadovoljstva novim većinskim vlasnicima. Tvrde da su Austrijanci, otac i sin Harald i Moritz Freiherr von Seefried, ušli u tvrtku kao netransparentni vlasnici te joj napravili golemu štetu. Također smatraju da oni nisu pravi vlasnici.

Zato što su oni najvjerojatnije paravani za neke druge vlasnike koji nemaju hrabrosti da se pokažu i zato što ono što oni govore i najavljuju nema veze s onim što čine u stvarnosti, izjavio je bivši novinar Nacionala Berislav Jelinić.

Iz redakcije Nacionala kasno poslijepodne izdano je posebno priopćenje novinara koji ostaju, u kojem se ističe kako je netočna tvrdnja da je kompaniju napustila većina zaposlenika, osobito ne 30 novinara.

Otišlo je, dodaju, ukupno šest novinara i urednika, jedan grafičar, dva fotografa te jedan redaktor, što ni na koji način ne dovodi u pitanje izlazak, a osobito ne budućnost lista ili poslovanje kompanije.