Subverzija koja šokira i upozorava

Četrnaesto izdanje Festivala alternativnog kazališnog izričaja (FAKI), kazališnog festivala posvećenog subverzivnim kazališnim marginalcima održat će se od 21. do 23. svibnja u zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru Medika. Na Festivalu će biti organiziran niz radionica i glazbenih slušaonica, a nastupit će kazališne i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva, izvijestio je organizator Autonomni kulturni centar Attack.

Festival posebnu pozornost daje skupinama i pojedincima koje se ne može svrstati u neki postojeći pravac, kazališnu kuću ili pokret, a čija je sadržajna poveznica subverzija koja šokira, upozorava ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima.

Nastupit će Butohpia Collective, eksperimentalni kolektiv iz Barcelone, kazalište Ivan Goran Kovačić, međunarodna kazališna i performerska skupina Boololoola i drugi.

Među ostalim održat će se radionica Tijelo:utopija, koja promišlja odnos tijela spram koncepta utopije, potom radionica koja će se baviti upoznavanjem tijela i pokreta otkrivanjem mišića i drugih dimenzija kojih nismo svjesni u svakodnevnom životu te radionice Kazalište potlačenih i Baza tehnike glume Mihaila Čehova.