Nagrada grada Zagreba HR 3

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini prihvatili su zaključak o dodjeli nagrada Grada Zagreba pojedincima i ustanovama za zasluge, uspjehe i ostvarenja u radu. Uz ostale, nagrada je dodijeljena i Trećem programu Hrvatskog radija.

U obrazloženju se navodi da se nagrada dodjeljuje za dugogodišnje promicanje najviših umjetničkih, znanstvenih, medijskih i kulturnih postignuća i vrijednosti Zagreba i Hrvatske te visoka profesionalna načela i etiku. 

Priznanje ne samo našem mediju, nego svim medijima koji se trude raditi kvalitetan i profesionalan, ozbiljan program, dakle ne na neki način pokleknuti pred svim ovim komercijalnim zahtjevima i pritiscima kojima su svi mediji danas izloženi, neki do potpuno razornih dimenzija, rekla je urednica Kulturno-znanstvenog programa Hrvatskog radija Rajka Rusan.

Nagrada se dodjeljuje posmrtno Vesni Andrijević-Matovac za predan rad u Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka dojke Sve za nju.

Nagrađeni su i maestro Nikša Bareza, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan-Flander, Zagrebačka slavistička škola, HAZU, književni teoretičar i povjesničar Zoran Kravar, profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zoran Lulić, književnica Nada Gašić, redatelj Rajko Grlić, hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost, profesor Kineziološkog fakulteta Vladimir Medved, dijabetolog Željko Metelko, košarkaški trener Nikola Plećaš, vaterpolist Miro Poljak te istaknuti pravni stručnjak Juraj Hrženjak.

Slavica Kanić-Detelić nagradu će dobiti u znak zahvalnosti za humanost, suosjećajnost i društvenu odgovornost te donaciju životne ušteđevine od 50 tisuća eura za izgradnju dječjeg vrtića u Maloj Mlaki.