Mozartine u HGZ-u

Nakon odrađene turneje u Njemačkoj, renomirani Djevojački zbor Mozartine zajedno sa svoja tri podmladka, dječjim zborovima Mozartine, Papandopuline i Schubertine, za zagrebačku publiku održat će svečani cjelovečernji koncert u subotu 21. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati.

Pjevački studio Mozartine djeluje već više od 12 godina, a okuplja djevojčice i djevojke iz brojnih osnovnih i srednjih škola na području Zagreba te nekoliko studentica. Od početnog djelovanja na području zagrebačke Dubrave, gdje još uvijek djeluje dječji zbor Mozartine, studio se proširio i na ostale dijelove Zagreba, te tako u centru djeluju Papandopuline i Djevojački zbor Mozartine, dok na području Novog Zagreba od prošle godine djeluju Schubertine.

Odrastanjem članica dječjih zborova, djevojke u višim razredima osnovne škole prelaze u djevojački zbor. Tijekom godina djelovanja zbor se može pohvaliti suradnjom s poznatim orkestrima i glazbenicima, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Lidijom Horvat - Dunjko, Martinom Horvat i brojnim drugima, te turnejama po brojnim hrvatskim gradovima i zemljama kao što su Mađarska, Italija, Poljska, Švicarska i dr. Krajem ovoga mjeseca Zbor će s austrijskim orkestrom održati koncert u Frohnleitenu (Graz).

Na programu zagrebačkog koncerta naći će se djela poznatih hrvatskih i stranih skladatelja, pa ćete imati priliku čuti djela Papandopula, Straussa, Brkanovića, Gallusa, Mozarta, Žganca. Zborove će pratiti korepetitor Mario Čopor s kojim Pjevački studio Mozartine koncertrira već više od osam godina.