Krojf pušten iz pritvora

Miljenko Žaja Krojf pušten je iz pritvora u Mostaru nakon što ga je ispitao državni odvjetnik BiH vezano za tjeralicu koju su za njim raspisale vlasti u Hrvatskoj i istrage u kojoj je osumnjičen za međunarodno krijumčarenje kokainom.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva BiH Selma Hećimović izjavila je za Hinu da je Krojf pušten iz pritvora jer ne postoji opasnost od bijega, ali da se protiv njega nastavlja istraga budući da je osumnjičen za krijumčarenje kokaina.

Glasnogovornica Hećimović rekla je i da će istražitelji u nastavku istrage analizirati dokaze koji su prikupljeni u objektima kojima se koristio Krojf.

Miljenko Žaja Krojf, za kojim traga i hrvatsko pravosuđe, uhićen je u Čapljini u Bosni i Hercegovini zbog umiješanosti u međunarodnu trgovinu kokainom. Uz Žaju su privedena i braća Petar i Ante Ćosić iz Tomislavgrada. Nalog za uhićenja izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednički provode policijska tijela pet država.

Krojf je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude, a za njim je na snazi i tjeralica zagrebačkoga Županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991.