Drugi krug za Pleso u lipnju

Stručno povjerenstvo za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb (ZLZ) odlučilo je iskoristiti zakonsku mogućnost i od pojedinih natjecatelja radi kvalitetnijeg ocjenjivanja podnesenih zahtjeva zatražiti dodatna pojašnjenja njihovih ponuda, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon  zakonskog roka mirovanja, Ministarstvo planira tijekom lipnja pozvati natjecatelje na podnošenje konačnih ponuda za dodjelu koncesije za javne radove izgradnje novog putničkog terminala ZLZ te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ i pripadajućom infrastrukturom, kaže se u priopćenju i dodaje da se odabir ponuditelja planira u rujnu ove godine.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi i zahtjevu natjecatelja za tajnošću dostavljenih podataka, imena svih ponuditelja bit će poznata javnosti na otvaranju konačnih ponuda, kaže se u priopćenju.

Povjerenstvo je izrazilo zadovoljstvo brojem i kvalitetom natjecatelja koji su dostavili zahtjev za sudjelovanje u nadmetanju za javno-privatno partnerstvo za ZLZ. Odaziv od deset zahtjeva dokaz je povjerenja u gospodarsku stabilnost Hrvatske i velik potencijal razvoja ZLZ, ističe se u priopćenju.

Inače, ponude u prvoj fazi nadmetanja za javno-privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture otvorene su 10. svibnja. Kako je rečeno, ponude su dale tvrtke GMR Infrastructure Ltd. i Flughafen Muenchen GmbH; IC Incheon International Airport Corporation; TAV Airports Holding i TAV Construction; ADC & HAS Airports Inc., ALPINE BAU Gmbh i FCC Constuccion S.A; J&P AVAX S i Athens International Airport S.A.; Vinci Concessions; Hochtief Concessions AG; ZAIC A Ltd; Flughafen Zurich AG i Strabag AG te Limak French Riviera Airports Consortium.

Planirani rok za odabir najpovoljnijeg ponuđača je kraj rujna, a potpisivanje ugovora predviđa se za listopad ove godine. Nakon toga koncesionar do kraja siječnja 2012. treba zatvoriti financijsku konstrukciju, a početak radova očekuje se u drugom tromjesečju 2012. godine.

Ukupna vrijednost investicije u prvoj fazi je 192 milijuna eura, prenosi Hina.