Mol najavio borbu protiv Hanfe

Mađarski Mol odbacio je sve navode i optužbe u vezi s manipulacijama tržištem te najavio da će upotrijebiti pravni lijek protiv Hanfinih odluka i postupaka, jer tendenciozno pokušava uništiti ugled Mola. U priopćenju u povodu najnovije objave Hanfe da je manipulirao tržištem kako bi prešao prag od 50 posto dionica, Mol ističe kako je njihova namjera uvijek bila kristalno jasna te da su o njoj izvijestili izravno i pošteno.

Hanfa: Mol manipulirao tržištem

Hanfa je jučer najavila tužbu zbog toga što je Mol manipulirao tržištem Ininih dionica. Mol je danas priopćio kako su kupnja dionica i opcijski sporazumi slijedili tek nakon što je privatna ponuda istekla te su obavljeni potpuno u skladu s pravilima i propisima. Mol dodaje kako Hanfa zanemaruje činjenicu da je Mol svoju ponudu objavio u prosincu 2010. za sve slobodne dionice Ine, tj. za 8,09 posto.

S obzirom na to da je privatna ponuda istekla 14. siječnja 2011., Mol je odlučio ići dalje te je kupio ukupno 21.009 Ininih dionica putem profesionalnih brokera u razdoblju između 31. siječnja i 17. ožujka, navode iz Mola. Osim toga, također nakon privatne ponude, Mol je zaključio opcijski sporazum za 1,6 posto dionica. Mol još nije stekao te dionice. Hanfa nije propisno istražila kada i kako je stečeno tih 1,6 posto dionica te je zaboravila pitati Mol o tome, stoji u priopćenju Mola.