'Posvećenje biciklističkog proljeća'

Udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija saziva u svojim prostorijama u Zagrebu konferenciju o uporabi bicikla i biciklističkom prometu, naslovljenu Posvećenje biciklističkog proljeća.

Riječ o jedinstvenoj konferenciji, zamišljenoj kao spoj stručnog skupa s najavljenim izlaganjima, uz razmjenu iskustava i razmišljanja te raspravu sa zainteresiranom publikom. Cilj skupa je otvaranje mjerodavne rasprave o pravnoj regulaciji biciklističke prometne mreže i biciklističkom prometu, o strategijama izgradnje i stanju gradske i međugradske biciklističke prometne mreže u Hrvatskoj, sustavima biciklističke prometne mreže, sigurnosti biciklističkog prometa itd. Izlaganja počinju u 11 sati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1. 

U sklopu Posvećenja biciklističkog proljeća održat će se i I. biciklistički buvljak, na kojem će građani moći pronaći ili ponuditi rabljene bicikle, odnosno dijelove bicikla.

Organizirana je i Biciklopopravljaonica, otvoreni biciklistički servis u kojem svi zainteresirani mogu besplatno, sami ili uz pomoć dežurnih dobrovoljaca popraviti svoj bicikl. Biciklopopravljaonica djeluje pod okriljem Zelene akcije.