Obersnel pronašao uplatnicu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potvrdio je da je u arhivu gradske uprave pronađena uplatnica koja dokazuje da je 880.000 DEM, kojima je 1992. trebalo biti kupljeno oružje, uplaćeno u gradski proračun. Presliku uplatnice, tj. izvještaja o zaduženju za 98,7 milijuna HRD od 29. rujna 1992., SDP je objavio na svojoj stranici na Facebooku.

Očekivao sam da će policija htjeti doći do autentičnih dokumenata, ali nije. Uplatnica dokazuje da je to bila čista transakcija, da je novac najprije uplaćen iz gradskog proračuna u krizni stožer, a onda ponovno u proračun, rekao je Obersnel.

Linić sumnja na Grbića

Iz MUP-a je prošlog tjedna potvrđeno da Policijska uprava primorsko-goranska postupa po zaprimljenom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke kojim je policiji naloženo obavljanje nekoliko obavijesnih razgovora vezano za nabavu oružja tijekom 1991. za potrebe naoružavanja riječke Teritorijalne obrane.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić, koji je početkom 90-ih bio riječki gradonačelnik i šef kriznog stožera grada te je izravno sudjelovao u neuspjelu pokušaju kupnje oružja, odbacio je u medijima mogućnost da novac nije vraćen u riječki proračun i da nije transparentno utrošen.