Kupujmo hrvatsko u Puli

Brojni Puljani odazvali su se akciji Kupujmo hrvatsko koju je, na prostoru Karoline kod pulske Arene, organizirala Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Na prigodnoj svečanosti otvaranja predsjednica HGK-Županijske komore Pula Jasna Majetić Jaklin iskazala je veliko zadovoljstvo brojem izlagača koji dolaze u Pulu. Akciji Kupujmo hrvatsko u Puli odazvalo se oko 150 proizvođača kvalitetnih i izvornih hrvatskih proizvoda, od čega njih 34 iz Istre. Oni su svoje proizvode, među kojima sireve, pršute, tartufe, tjesteninu, maslinovo ulje i drugo, prodavali po promotivnim cijenama.

Pula se u karavani gradova u kojima se odvija akcija Kupujmo hrvatsko, pokazala kao jedno od najtraženijih odredišta proizvođača hrane i autohtonih proizvoda. Drago mi je da i veliki trgovački lanci na svojim policama sve češće imaju hrvatske proizvode, istaknula je Majetić-Jaklin.

Otvaranju je nazočio i istarski podžupan Vedran Grubišić kazavši kako se Istra može ponositi što je pokretač u proizvodnji i afirmaciji autohtonih proizvoda.