Slovenska potpora ulasku Hrvatske u EU

Slovenski premijer Borut Pahor i austrijski vicekancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger izjavili su kako snažno podupiru završetak pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, za koje se očekuje da bi mogli biti zaključeni do kraja lipnja.

Snažno podupiremo pozitivnu odluku ministara vanjskih poslova država EU-a, koji će se sastati sutra u Bruxellesu, da pozovu Hrvatsku na završetak pregovora, rekao je Pahor u zajedničkoj izjavi novinarima sa Spindeleggerom na marginama završenog 16. europskog foruma - Wachau 2011. u samostanu Goettweig u Donjoj Austriji.

Radujem se što će, kako se sada čini, Hrvatska i EU moguće konkretno potkraj lipnja zaključiti pregovore, rekao je Spindelegger. Dodao je da Hrvatska mora još ispuniti i posljednju domaću zadaću na tom putu, izrazivši nadu da će to i napraviti.

Europski forum Wachau održava se jedanput na godinu u organizaciji austrijskog ministarstva vanjskih poslova i pokrajinske vlade Donje Austrije, a ove je godine, okupivši oko 150 sudionika, imao naslov Regionalna politika - svjetska politika - sposobnost natjecanja regija u globalnom svijetu.