Teška prometna nesreća kod Daruvara

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 3 sata u mjestu Prespa, na daruvarskom području, jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Do prometne nesreće došlo je kada je 25-godišnjakinja, vozeći Opel Astru, bjelovarskih registracijskih oznaka, prešla preko pune linije na lijevi kolnički trak i zaustavila vozilo na kolnom ulazu ispred kućnog broja 35a radi izlaska 21-godišnjeg putnika.

U tom trenutku iz suprotnog je smjera naišla Opel Astra sisačkih oznaka, te je vanjskim ogledalom udarila u vanjsko ogledalo zaustavljene Opel Astre, nakon čega je prednjim krajem udarila u 21-godišnjeg putnika koji je izašao i stajao pokraj zaustavljene Opel Astre. Nakon toga, vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati po desnoj bankini te je kod kućnog broja 33 udarilo u betonski putni most, nakon čega se preokrenulo preko krova i zapalilo.

Opel Astra sisačkih oznaka potpuno je izgorjela zajedno s vozačem, dok se teško ozlijeđena 17-godišnja putnica uspjela izvući iz automobila. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je i 21-godišnji pješak.

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Bjelovar gdje su zadržani na liječenju. Izvršenim alkotestiranjem vozačice Opel Astre bjelovarskih oznaka nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Prema nalogu istražne sutkinje, tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se provesti obdukcija te uzeti uzorci za analizu DNK. Prema dosad prikupljenim informacijama, smrtno stradala osoba je najvjerojatnije 25-godišnjak iz Gornjeg Tomaša pokraj Bjelovara, javlja Hina.