"Da se ne zaboravi"

Tradicionalna karavana "Da se ne zaboravi 2500 kilometara diljem Hrvatske" krenula je prije jedan sat ispred zagrebačke katedrale. Tridesetak branitelja obići će gotovo cijelu zemlju, a na put ih je ispratio ministar branitelja Tomislav Ivić. Ove godine krenuli su sa slikama generala koji su ostali u Haggu Ante Gotovine i Mladena Markača.

Ovom plemenitom akcijom, želja je, uz ostalo, nakon 20 godina od početka agresije na Hrvatsku, potaknuti da se podignu spomen-ploče i spomen-obilježja poginulim junacima iz hrvatskog Domovinskog rata, onima kojima to još nisu, kako bi se sačuvala uspomena i kako ih se nikada ne bi zaboravilo.

Sudionici Karavane će od 24. do 27. svibnja obići Karlovac, Gospić, Škabrnju, Šibenik, Split, Knin, Aržano, Plitvice, Petrinju, Sisak, Novsku, Pakrac, Slavonski Brod, Vinkovce, Vukovar, Voćin, Viroviticu, Bjelovar i mnoga druga mjesta, a svoj put završit će u petak, 27. svibnja u večernjim satima na Mirogoju, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.