Troje mrtvih i 150 ranjenih u napadu NATO-a

NATO-ovi su zrakoplovi ispalili više od 20 projektila na Tripoli. Gađali su rezidenciju Moamara Gadafija i oko nje. Strani mediji izvještavaju kako je riječ o možda najvećem napadu na Libiju do sada. NATO je projektile ispalio u manje od pola sata. Jedan je od ciljeva vojarna Bab al-Aziziya.

Prema informacijama kojima raspolažemo tri su osobe poginule, a 150 je ranjeno, rekao je glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim dodajući da je NATO izveo između 12 i 18 napada na vojarnu Nacionalne garde. Vojarna je u vrijeme napada bila prazna, a većina žrtava su civili koji žive u blizini, rekao je Musa.

NATO-ovi zrakoplovi, pod vodstvom Francuske, Britanije i SAD-a bombardiraju Libiju više od dva mjeseca otkako je UN dopustio uporabu svih nužnih mjera zaštite civila od napada Gadafijevih snaga.

Jučer je američka državna tajnica Hillary Clinton na konferenciji za novinare u Londonu rekla kako SAD vjeruje da vrijeme radi protiv Gadafija te da on više ne može uspostaviti nadzor nad zemljom.

Washington je jučer prigodom dolaska jednog američkog visokog dužnosnika u Bengazi, pozvao libijskog čelnika Gadafija da ode u egzil, a Pariz i London najavili su slanje helikoptera radi preciznijih udara.

Državni je podtajnik za bliskoistočne poslove Jeffrey Feltman jučer u Benghaziju tijekom iznanadnog posjeta ponovio da Washington zahtijeva da Gadafi ode s vlasti.