Vinka Cetinski opet pred sucem

Na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za proširenje istrage od 16. svibnja za još 11 kupoprodaja zemljišta kojima je tvrtka Kermas ulaganja Danka Končara, kako se sumnja, oštećena za još 11,4 milijuna kuna, istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić ispitao je Vinku Cetinski, Borisa Sorga i Željana Hrvatina.

Nakon izlaska iz županijskog suda ni Vinka Cetinski, ni njezin branitelj nisu htjeli davati izjave, a proširenjem istrage iznos za koji se tereti rovinjska skupina nadmašio je 54 milijuna kuna.

Istraga se u ovom slučaju provodi protiv Vinke Cetinski koja je bila direktorica  Kermas ulaganja, vlasnika agencija za promet nekretninama Borisa i Marina Sorga, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina, te posrednika u kupoprodaji nekretnina koji su nalazili prodavatelje i ugovarali prodaju Gordana Dobrovića i Željka Bilića zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Vinka Cetinski tereti se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, Marin Sorgo i Romina Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, Dobrović i Bilić za pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, a Boris Sorgo i Željan Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, javlja Hina.