Pripreme za Papu u punom jeku

Za Papino bdijenje s mladima na Trgu bana Jelačića podijeljene su sve 23 tisuće ulaznica. Za misno slavlje na hipodromu još ima karata, dosad je svoje mjesto rezerviralo oko 300 tisuća vjernika.

Čak i oni koji se u zadnji tren odluče, kada vide da je lijepo vrijeme najavljeno i ako dođu na ulaz hipodroma bez ulaznice, moći će od naših redara tu ulaznicu dobiti, tako da doslovno svi koji to žele, moći će biti sudionici misnoga slavlja na hipodromu, obećaje tajnik Odbora Zagrebačke nadbiskupije mons. Robert Šreter. 

Glavni oltar na hipodromu skoro pa je gotov. Slijedi postavljanje pozornice za zbor i one za VIP-goste te obilježavanje polja. Postavljeni su sanitarni čvorovi, moraju se montirati dvije poljske bolnice te šest kapelica iz kojih će se dijeliti sveta pričest. Sve prati i jako policijsko osiguranje koje ništa ne prepušta slučaju. 

 
Sada ne možemo objaviti trasu kretanja Svetog Oca iz sigurnosnih razloga, međutim idući tjedan ćemo na vrijeme objaviti lokacije gdje će biti zabrana prometa, zabrana parkiranja tako da građani mogu na vrijeme planirati svoje aktivnosti, izjavila je glasnogovornica PU zagrebačke Jelena Bikić.

Također je vrlo važno znati što sve možete, a što ne smijete nositi sa sobom. Svi odgovori mogu se potražiti na službenoj stranici posjeta www.papa.hr.