U strahu su velike oči?

Kominjani su još u potrazi za velikim gušterom, varanom. Navodno hara kominskim područjem. Neki su ga vidjeli, a neki čuli. No mira očito neće biti dok ga ne uhvate. Zanimljivo je i to što nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da je doista riječ o varanu. Očevici opisuju životinju nalik na guštera dugog metar i pol koji ispušta zastrašujuće krikove. U potrazi za njim je, već treći dan, i HTV.

Jedan od mještana kaže da je također čuo krikove, ali smatra da je to lisac. I on se ovako glasa "vau-kvau" i to su ti oni čuli, rekao je.

Oni koji su prije četiri dana vidjeli varana, više ne žele pred kamere. Drugi mještanin se kune da je prije nekoliko godina, usred dana, vidio sličnu životinju dugačkoga repa.

Biologinja Višnja Bukvić kaže kako postoji mogućnost da je neki pomorac donio guštera i pustio ga iz terarija. Iako sumnja da je varan, smatra da bilo koji gušter nije opasan za čovjeka jer ga ne napada i nije otrovan. I ne postoji ni mala mogućnost da se životinje te tjelesne težine kreću po Kominu i okolnim brdima, smatra.