Program aktivnosti za turizam

Vlada je prihvatila analizu turističke godine 2010. i program pripremnih i provedbenih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu. Također je osnovala povjerenstvo koje će nadzirati provedbu tog programa.

Prihvaćena analiza obuhvaća izvješće o provedenim aktivnostima na pripremi turističke 2010., promocijom i tržišnim aktivnostima, mjerama i aktivnostima ministarstava i drugih državnih organizacija, kao i provedene pripreme u hotelskim i drugim tvrtkama, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću. 

U 2010. godini povećan je broj turista za 1,4% u odnosu na 2009., pri čemu je rast broja stranih turista iznosio 3%, dok domaći turisti bilježe pad od 2%. Promatrano regionalno, najveći rast turističkog prometa ostvarila je Šibensko-kninska županija, a slijede i ostale morske županije. Najveći broj noćenja ostvaren je u privatnom smještaju, gdje je zabilježen porast od 3,2%.

Također, prihvaćen je program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku godinu 2011. Program sadržava pregled mjera i aktivnosti ministarstava i drugih državnih organizacija te županija, lokalne uprave i samouprave i turističkih zajednica.

Za poboljšanje konkurentnosti i položaja na međunarodnom turističkom tržištu provodit će se intenzivne promotivne i druge tržišne aktivnosti, aktivnosti za poboljšanje sadržaja i kvalitete smještajne i ukupne turističke ponude te aktivnosti za poboljšanje krupne (posebice prometne) i komunalne infrastrukture.