Josipović čestitao 20. obljetnicu OS-a RH

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je u povodu Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske čestitku u kojoj je istaknuo da su pripadnice i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske oslonac i jamac sigurnosti građanima, društvu i državi.

Dana 28. svibnja obilježavamo dvadesetu obljetnicu postrojavanja Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, obilježavamo i slavimo Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Prigoda poput dvadesete obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga povod je za prisjećanje na sve hrvatske slobodare, napose na hrvatske branitelje u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, na sve one koji su svojim djelovanjem i žrtvom doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti, organiziranju i razvoju današnjih suvremenih Oružanih snaga i obrambenog i sigurnosnog sustava u cjelini, istaknuo je predsjednik u čestitki.

Aktivnosti koje obavljate danas u zemlji i inozemstvu pokazatelj su značaja i zahtjevnosti profesije, poručio je hrvatski predsjednik. Oslonac ste, istaknuo je, i jamac sigurnosti građanima, društvu i državi. U vama, pripadnicima Oružanih snaga, u načinu na koji obavljate svoje zadaće u zahtjevnim međunarodnim operacijama, misijama i aktivnostima, naši partneri i saveznici prepoznaju suvremenu Hrvatsku.

Odgovorni smo za sadašnjost i budućnost demokratske europske Hrvatske, za uvjete života generacija koje žive sadašnjost i onih koji će nas naslijediti
, naveo je predsjednik u čestitki dodavši da je vojnički poziv specifičan, izazovan i nadasve odgovoran. Još jednom, svima zajedno, čestitam dvadesetu obljetnicu Oružanih snaga Republike Hrvatske, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.U prigodi Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske predsjednik Josipovi promaknuo je 136 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.