Svima želim uspjeh na izborima

Želim vam uspješan rad, uspješnu ovu i iduću godinu te da u narednim mjesecima kada budu i izbori za novi 7. saziv Sabora svima vam želim mnogo uspjeha, ma što to značilo, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić okupljenim zastupnicima na skromnoj svečanosti u povodu 21. obljetnice konstituiranja prvog saziva Hrvatskog sabora.

Bebić se u kratkom govoru prisjetio 30. svibnja 1990. kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor. Prisjetio se i donošenja prvog hrvatskog ustava 22. prosinca 1990. te referenduma od 19.svibnja 1991., na temelju kojeg je donešena ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.

Govoreći o aktivnostima Hrvatskog sabora u aktualnom 6. sazivu, Bebić je rekao da su one prvenstveno usmjerene na usklađivanje zakona sa zakonodavstvom EU-a te da je taj proces pri kraju.

Ovaj saziv će donositi i dalje zakone i propise vezane za usklađivanje s EU-om ali i one nužne za daljnji razvoj demokratskog sustava u područjima svih društvenih djelatnosti, poručio je.