Bolji smo od konkurencije

Kako pridonijeti sigurnosti gostiju koji ljetuju u našoj zemlji i kako će Hrvatska odgovoriti tržišnim izazovima konkurencije bile su teme sjednice Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje priprema ovogodišnje turističke sezone. 

Sjednici održanoj u Fužinama predsjedao je ministar turizma Damir Bajs. Govoreći o sigurnosnim pripremama za ovu turističku sezonu, ministar je istaknuo da strani gosti koji ocjenjuju prednosti boravka u Hrvatskoj na treće mjesto svrstavaju upravo sigurnost.

Tomu u prilog govore i podaci da je lani, uz više gostiju, zabilježeno manje kaznenih djela počinjenih na štetu turista.

Ministar Bajs je rekao kako Europa ove godine očekuje rast turističkog prometa od četiri posto. Uklapanje našeg turizma u takva očekivanja značilo bi, prema ministrovoj ocjeni, da je Hrvatska četvrtu godinu za redom bolja od europske konkurencije.

Hrvatski je turizam tri godine za redom bio bolji od konkurencije, ali ove godine ne možemo očekivati dvocifrene ili višecifrene poraste dolazaka turista, rekao je Bajs naglasivši da se unatoč dobrim rezultatima u prva četiri mjeseca ove godine tek trebamo boriti za uspješnost sezone.