Drugo suđenje Šestaku

Samo jedan dan nakon početka suđenja u slučaju Spice, bivši predsjednik Podravkine Uprave Zdravko Šestak ponovno je sjeo na optuženičku klupu zagrebačkoga Županijskog suda. Ovaj put zbog optužbe da je s direktorom nabave Darkom Korošecom trećeoptuženom Neviju Prlogu namjestio poslove vrijedne 6 milijuna kuna, a on im je za uzvrat financirao radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu.

Na početku suđenja pročitana je USKOK-ova optužnica, koja Šestaka i Korošeca tereti za primanje, a Prloga za davanje mita. I USKOK i obrana iznijeli su uvodne govore. USKOK tvrdi da će dokazati postojanje dogovora o namještanju poslova za Prlogovu tvrtku na natječajima u Podravci. Obrana će pokušati osporiti sve navode iz optužnice. Sva trojica okrivljenih izjavila su da nisu krivi.

Na raspravi je ispitana i prva svjedokinja Nevenka Habijan, koja je kao direktorica Podravkine Službe za upravljanje i investicije bila član povjerenstva koje je izabralo Prloga na USKOK-u spornim natječajima. Njezino se svjedočenje razlikuje od onog iz istrage jer je, primjerice, prije govorila da su drugi ponuđači za adaptaciju Podravkine kinodvorane bili povoljniji od Prloga, a danas je tvrdila suprotno.

Suđenje se nastavlja 1. srpnja, kada se očekuje ispitivanje četiri svjedoka.